LinkedIn profiel verwijderen. Hoe doe ik dat?

linkedin-profiel-verwijderen

Een LinkedIn profiel verwijderen, noemen ze op LinkedIn je account sluiten. Bepaal eerst of je een gratis LinkedIn profiel hebt of de betaalde Premium toegang. Bij een Premium account kun je deze betaalde versie opzeggen en je gratis LinkedIn profiel behouden.

Belangrijk, realiseer je dat je LinkedIn informatie niet meer toegankelijk is zodra je het profiel verwijderd hebt.
Je hebt geen toegang meer tot je LinkedIn contacten en de informatie die je op je profiel gezet hebt.
Je bent niet meer zichtbaar op LinkedIn.
Zoekmachines als Google, Bing en Yahoo! Zullen nog een tijd je informatie blijven weergeven tot dat zij hun databases opgeschoond hebben. Hier heb je geen enkele invloed op.
Je verliest alle aanbevelingen die anderen voor je gemaakt hebben.

Stappenplan: Hoe verwijder je het LinkedIin profiel?

Om te beginnen Log in bij LinkedIn

Stap 1. Privacy en Instellingen

In de rechterbovenhoek van je scherm zie je een kleine afbeelding van je profielfoto. Ga hier met je muis op staan. Ga naar Privacy en Instellingen

privacy-instellingen-linkedin

Stap 2. Account Sluiten

Je bent nu op een pagina met diverse mogelijkheden. In het middenblok zie je vier tabs onder elkaar staan. Profiel, Communicatie, Groepen Bedrijven & Toepassingen, Account. Klik op Account.
De laatste link in de tweede kolom is “Uw account sluiten”. Klik op de link.

linkedin account sluiten

Stap 3. Reden van sluiten

Je komt nu op een pagina met een aantal vragen waarom je het account wilt sluiten. Beantwoord de vragen en klik op Doorgaan.

reden voor het sluiten van het linkedin account

Stap 4. Verifieer je account

LinkedIn vraagt je nu om te bevestigen dat dit daadwerkelijk het account is wat je wilt sluiten. Klopt dit, klik dan op Account sluiten

linkedin account verifieren

Stap 5. Gevolgen van het verwijderen van je LinkedIn profiel

LinkedIn wil je natuurlijk vasthouden. Dus geven ze hier nog eens de gevolgen aan van het sluiten van je account. Klik op Account sluiten. Dit is daadwerkelijk het moment waarop je niet meer terug kun.

gevolgen van het sluiten van linkedin account

Stap 6. Bevestiging LinkedIn profiel is verwijderd

Tot slot krijg je de bevestiging dat dit account nu echt gesloten is.

bevestiging linkedin account is gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten