Geld

Goedkoop bellen, internet en tv

Vanaf woensdag 1 juli 2009 kun je honderden euro’s besparen op de kosten van internet, vaste en mobiele telefonie en televisie. Vanaf dan komt er bij wet een einde aan de geldigheid van stilzwijgend verlengde abonnementen. Hoeveel goedkoper kun je bellen en bespaar je op internet en televisie?

Gemiddeld kan de Nederlandse consument jaarlijks € 205,80 besparen op de kosten voor internet, vaste telefonie en televisie, blijkt uit een berekening op basis van onderzoek door TNS Nipo, dat de impact van de wijzigingen van de telecomwet uit de doeken doet. Het einde aan de geldigheid van stilzwijgend verlengde contracten zorgt ervoor dat honderdduizenden consumenten van de ene op de andere dag vrij zijn om naar de goedkoopste aanbieder over te stappen.

Een aanbieder van mobiele telefonie, internet en televisie mag nog wel een contract voor bepaalde tijd aangaan, maar als de klant na de eerste periode niet expliciet aangeeft dat hij wil verlengen, dan geldt daarna de maximale opzegtermijn van één maand.